Vodič za kupnju

Kupnja stana važna je odluka u životu svakog pojedinca. Postupak kupnje stana može biti stresan i kompliciran. Kako bismo Vam olašali kupnju pripremili smo za vas vodič za kupnju stana u kojem vam detaljno pojašnjavamo sve korake pri kupnji.

ODABIR I REZERVACIJA
Nakon odabira željenog  stana isti može rezervirati u našem prodajnom uredu na KONTAKT ,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili telefonski sa svim svojim potrebnim podacima. Takav rezerviran stan kupac je dužan u roku od 7 dana na račun tvrtke uplatiti predujam po našem  modelu, cijena iz tablice.

POTPISIVANJE KUPOPRODAJNOG UGOVORA
Ukoliko se kupac odlučio na kupnju, slijedi potpisivanje kupoprodajnog ugovora. Ugovor se potpisuje u 4 primjerka od kojih kupac zadržava 3, a Maggdoss 1 primjerak.

OVJERA UGOVORA KOD JAVNOG BILJEŽNIKA
Nakon potpisa ugovora djelatnici prodaje uputiti će kupca kod javnog bilježnika kod kojeg je deponiran potpis ovlaštene osobe Maggdoss-a (u ugovoru Prodavatelj). Trošak ovjere ugovora snosi kupac. Preporučuje se uz ovjereni original ugovora od javnog bilježnika zatražiti i 3 ovjerene kopije.

PLAĆANJE
Kupac je obavezan u dogovorenom roku (navedenom u ugovoru) izvršiti uplatu ugovorene kupoprodajne cijene na žiroračun Maggdoss-a. Uplata se vrši u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate.

 

 

PRIJAVA POREZA NA PROMET NEKRETNINAMA
Kupac je obavezan u roku od 30 dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora prijaviti porez na promet nekretninama u nadležnu Poreznu upravu. Porez na promet nekretninama mora se prijaviti u Poreznu upravu neovisno od toga da li je kupac oslobođen plaćanja poreza na promet nekretninama ili nije.
Obrazac za prijavu poreza na promet nekretninama možete preuzeti na stranici Porezne uprave. Pri prijavi poreza na promet nekretnina moguća su oslobođenja od plaćanja kako je definirano Zakonom o porezu na promet nekretnina.

PRIMOPREDAJA STANA
Primopredaja se vrši nakon izvršenog Tehničkog pregleda i pravomoćne Uporabne dozvole. Za primopredaju je potrebno imati Potvrdu o podmirenju ugovornih obveza koja se podiže u Upravi Maggdoss-a. Kupac s Potvrdom o podmirenju ugovornih obveza odlazi na objekt gdje se ispunjava Zapisnik o stanju brojila u stanu (plinomjer, brojilo električne energija,
vodobrojilo). S ispunjenim Zapisnikom, originalnim ugovorom te njegovim fotokopijama (3 primjerka) kupac odlazi u Plinaru, Vodoopskrbu i HEP izvršiti prijenos brojila na sebe. Nakon što izvrši prijenos brojila na sebe, kupac ponovno dolazi na objekt gdje se popunjava Zapisnik o primopredaji prostora te se kupcu predaju ključevi, garantni listovi, upute za
korištenje i održavanje stana te upute za upravljanje zgradom.

UPIS VLASNIŠTVA
Po uplati ukupne kupoprodajne cijene te ukoliko je objekt i svi njegovi etažni dijelovi upisan u zemljišne knjige, kupac u Upravi Maggdoss-a preuzima Tabularnu ispravu koju ovjerava kod javnog bilježnika kod kojeg je deponiran potpis ovlaštene osobe Maggdoss-a (u ugovoru Prodavatelj).

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva kupac podnosi u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu u ulici Roberta Frangeša Mihanovića 9, Rudeš Sky Office. Radno vrijeme ZK odjela:
Pon, čet, pet 8:00 - 12:15 h
Uto, sri 8:00 - 12:15 h i 15:00 - 20:00 h
Stanovi Zagreb prodaja stanova za gotovinu
Potrebna dokumentacija za upis vlasništva nekretnine:
- prijedlog za upis vlasništva (2x)
- ovjereni ugovor o kupoprodaji
- ovjerena tabularna isprava
- dokaz o državljanstvu stjecatelja (kopija domovnice ili osobne iskaznice)
- pristojba od 250 Kn (uplatnica se može dobiti u gruntovnici, a plaćanje se obavlja u pošti/banci).
Upis vlasništva kupca moguć je jedino ako je objekt i svi njegovi dijelovi upisan u zemljišne knjige.

 
Free business joomla templates